CrashMove_Logo_B

Slachtoffer van een ongeval

Roep lokale hulp op met de Lifesaver app bij een levensbedreigend ongeval.

Download de app

6 tot 15 minuten voordat de ambulance arriveert

 

ELKE SECONDE TELT

Je bent slachtoffer of getuige van een ongeval. Er is dringend hulp nodig. Want de ambulance is niet per direct op locatie. De tijd dringt en elke seconde telt. De mensen in de omgeving kunnen jou mogelijk helpen.

LOKALE REDDERS IN NOOD

Met de Lifesaver app kun je jouw buddy’s en lokale hulpverleners mobiliseren. Zij kunnen direct eerste hulp bieden terwijl de ambulance onderweg is. Het mobiliseren van lokale hulp binnen dit vacuüm dat de ambulance onderweg is, kan het verschil maken tussen leven en dood.

Hoe het werkt

Voorbereiden op een ongeval

MEDISCH DOSSIER

Al jouw belangrijke medische informatie zoals medicatie, aandoeningen, allergieën, bloedgroep, huisarts en apotheek kun je registreren in de Lifesaver app.

HULPNETWERK

Je kunt zelf een eigen hulpnetwerk van buddy’s opzetten. Dit netwerk bestaat uit familie, vrienden, buren of collega’s. Dit zijn personen die je vertrouwt en waar je van op aan moet kunnen in geval van nood.  

Des te meer buddy’s in je eigen hulpnetwerk, des te groter de kans op redding.

Verbinden met het hulpnetwerk

Ben je getuige of slachtoffer van een ongeval en heb je direct acute hulp nodig? Dan kan de Lifesaver app jou helpen. Je drukt op de knop ‘ONGEVAL’ en selecteert de situatie ongeval of onwel. Binnen 6 seconden wordt jouw hulpnetwerk van buddy’s en lokale hulpverleners geactiveerd.

Bellen met 1-1-2

Bij een ongeval dien je altijd 1-1-2 te bellen. Terwijl jij aan de lijn hangt met de meldkamer en zij een ambulance afsturen, is de lokale hulpverlening al volledig op gang.

Actie door buddy's

Jouw buddy’s en lokale hulpverleners die ook de Lifesaver app hebben, ontvangen een notificatie (alarmmelding). Op basis van de verzonden informatie weten zij precies waar ze moeten zijn en wat de situatie is. De eerste buddy ter plaatse kan op basis van het CABCDE-protocol in de Lifesaver app het slachtoffer stabiliseren totdat de eerste lokale hulpverlener aanwezig is.

Overdracht aan ambulance

De ambulance arriveert en de ambulancemedewerkers nemen de situatie over van de lokale hulpverleners. Op basis van de slachtofferinformatie en het medisch dossier in de Lifesaver app zijn zij binnen no-time op de hoogte van de situatie. Het slachtoffer wordt in stabiele toestand naar het ziekenhuis gebracht en overleeft het incident.

Bedanken van je buddy's

Jouw buddy’s en de lokale hulpverleners worden via de app bedankt voor hun snelle optreden voordat de ambulance arriveerde.

615.000 ambulance-inzetten per jaar

Waarbij het slachtoffer acute hulp nodig heeft

Steun ons. Samen veilig.

Iedereen boven de 16 jaar kan de Lifesaver app gratis downloaden en gebruik maken van alle functionaliteiten die de app te bieden heeft, waaronder het melden van een brand, ongeval, misdrijf, verdachte situatie of vermissing.

 

Fan van de Lifesaver app? Steun ons zodat we samen onze wereld nog veiliger kunnen maken.

0 83 /MND.

Fan

  • * Binnenkort beschikbaar
  • Alarmeren bij nood via SMS indien internet is uitgevallen
  • Opschalen medische hulp door mobiliseren lokale EHBO-ers
  • Automatische alarmering van een brand via brandmelders
1 25 /MND.

Super Fan

  • * Binnenkort beschikbaar
  • Alle aspecten die het Fan-pakket biedt
  • Gratis C-ABCDE training levensreddend handelen
  • Gerichte Facebook campagne voor opsporing bij vermissing
SAMEN VOOR DE VEILIGHEID VAN JEZELF, FAMILIE EN VRIENDEN

Wil jij voorbereid zijn?


Download de app