CrashMove_Logo_B

Niet in staat om zelf 1-1-2 te bellen

Laat iemand anders 1-1-2 voor jou bellen bij een levensbedreigend misdrijf met de Lifesaver app.

Download de app

Muisstil hulp inroepen zonder gevaar te lopen

 

ELKE SECONDE TELT

Ben je slachtoffer van een inbraak, overval of geweld? Je wilt zo snel mogelijk de politie bellen, maar je kunt geen geluid maken. Als de daders opmerken dat je 1-1-2 belt, kan dat de situatie verslechteren. Mogelijk kunnen vrienden en familie helpen.

MUISSTIL ALARM SLAAN

Razendsnel hulp ter plaatse voorkomt escalatie erger en vergroot de pakkans van de daders. Met de Lifesaver app kun je een stil alarm verzenden naar vrienden en familie. Hiermee vraag je hen om namens jou 1-1-2 te bellen en stuur je belangrijke informatie mee over de situatie waarin je verkeert. Zo is de politie razendsnel ingeschakeld zonder dat jezelf in gevaar komt.

Hoe het werkt

Voorbereiden op een misdrijf

Je kunt zelf een eigen hulpnetwerk van buddy’s opzetten. Dit netwerk bestaat uit familie, vrienden, buren of collega’s. Dit zijn personen die je vertrouwt en waar je van op aan moet kunnen in geval van nood.  

Des te meer buddy’s in je eigen hulpnetwerk, des te groter de kans dat 1-1-2 snel wordt ingeschakeld.

Verbinden met het hulpnetwerk

Ben je slachtoffer van een misdrijf en is 1-1-2 bellen te gevaarlijk? Dan kan de Lifesaver app jou helpen. Je drukt op de knop ‘MISDRIJF’, selecteert het type incident en geeft aan of er meerdere daders aanwezig zijn en/of wapens worden gebruikt. Binnen 6 seconden wordt jouw hulpnetwerk van buddy’s gewaarschuwd met een stil alarm.

Actie door buddy's

Jouw buddy’s die ook de Lifesaver app hebben, ontvangen een alarmmelding de situatie waarin jij verkeert. Hen wordt gevraagd of ze namens jou 1-1-2 kunnen bellen. Op basis van de meegestuurde informatie over de situatie, locatie, daders en mogelijke wapens kunnen zij heel gericht de politie informeren. Mits het veilig is voor jezelf kun je tijdens het misdrijf foto’s en informatie over de daders, wapens en vervoersmiddelen toevoegen.  

De politie arriveert

De politie arriveert en je wordt snel in veiligheid gebracht. De daders worden verrast door de politie dankzij de gedetailleerde informatie in de Lifesaver app en worden direct opgepakt. Alle gebeurtenissen en informatie over het misdrijf staat gebundeld klaar in de Lifesaver app en wordt overgedragen aan de politie.

Bedanken van je buddy's

Geen paniek meer, je bent in veiligheid en ongedeerd gebleven. Je sluit het misdrijf en jouw buddy’s worden bedankt via de app.

circa 767.000 misdrijven per jaar

Waarvan een stijgend aantal overvallen

Steun ons. Samen veilig.

Iedereen boven de 16 jaar kan de Lifesaver app gratis downloaden en gebruik maken van alle functionaliteiten die de app te bieden heeft, waaronder het melden van een brand, ongeval, misdrijf, verdachte situatie of vermissing.

 

Fan van de Lifesaver app? Steun ons zodat we samen onze wereld nog veiliger kunnen maken.

SAMEN VOOR DE VEILIGHEID VAN JEZELF, FAMILIE EN VRIENDEN

Wil jij voorbereid zijn?

Download de app