CrashMove_Logo_B

Ingesloten bij brand

Geef je exacte positie door met de Lifesaver app bij insluiting door brand.

Download de app

In 3 minuten kan een brand al fataal worden

 

ELKE SECONDE TELT

Bij het uitbreken van een brand dien je zo snel mogelijk het gebouw te verlaten. Maar wat doe je als bent ingesloten en vluchten geen optie is? Elke seconde telt en hulp van buitenaf kan mogelijk jou redding zijn.

DE BUURT SCHIET TE HULP

Met de Lifesaver app ben je in staat om jouw positie in het gebouw door te geven. De mensen in jouw buurt kunnen jou wellicht een vluchtroute aanbieden, terwijl de brandweer onderweg is. De brandweer kan daarentegen bij aankomst direct handelen omdat ze weten waar jij je bevindt in het gebouw.

Hoe het werkt

Voorbereiden op een brand

POSITIEBEPALING

Gebouwen waaronder je huisadres, vakantieadres of werkadres kun je registeren in de Lifesaver app. Je kunt de verdiepingen per gebouw aangeven eventueel aangevuld met namen van de diverse ruimtes per verdieping. Des te gedetailleerder de informatie over het gebouw, des te groter de kans dat je gevonden wordt.

HULPNETWERK

Je kunt zelf een eigen hulpnetwerk van buddy’s opzetten. Dit netwerk bestaat uit familie, vrienden, buren of collega’s. Dit zijn personen die je vertrouwt en waar je van op aan moet kunnen in geval van nood.  

Des te meer buddy’s in je eigen hulpnetwerk, des te groter de kans op redding.

Verbinden met het hulpnetwerk

Ben je ingesloten en is vluchten geen optie, dan kan de Lifesaver app jou helpen.  Je drukt je op de knop "BRAND" en je geeft aan waar jij je bevindt in het gebouw. Binnen 6 seconden wordt jouw hulpnetwerk van buddy’s geactiveerd zodat zij worden gewaarschuwd dat jij in levensgevaar verkeert.

Actie door buddy's

Jouw buddy’s die ook de Lifesaver app hebben, ontvangen een notificatie (alarmmelding). Zij weten op basis van jouw informatie wat er aan de hand is en waar jij je bevindt. Mogelijk kunnen zij jouw helpen vluchten zodat jij het gebouw veilig kan verlaten alvorens de brandweer is gearriveerd.

Overdracht aan brandweer

De brandweer is ter plaatse en deze helden gaan er alles aan doen om jou te redden, mocht je nog ingesloten zijn. Zij weten op basis van de Lifesaver app waar jij je bevindt. Dit scheelt tijd en verhoogt de kans alsnog op redding.

Bedanken van je buddy's

Jouw buddy’s worden bedankt namens jou en ons via de app.

100.000 branden per jaar

Onoplettendheid is meestal de oorzaak

Steun ons.  Samen veilig.

Iedereen boven de 16 jaar kan de Lifesaver app gratis downloaden en gebruik maken van alle functionaliteiten die de app te bieden heeft, waaronder het melden van een brand, ongeval, misdrijf, verdachte situatie of vermissing.

 

Fan van de Lifesaver app? Steun ons zodat we samen onze wereld nog veiliger kunnen maken.

0 83 /MND

Fan

  • * Binnenkort beschikbaar
  • Alarmeren bij nood via SMS indien internet is uitgevallen
  • Opschalen medische hulp door mobiliseren lokale EHBO-ers
  • Automatische alarmering van een brand via brandmelders
1 25 /MND.

Super Fan

  • * Binnenkort beschikbaar
  • Alle aspecten die het Fan-pakket biedt
  • Gratis C-ABCDE training levensreddend handelen
  • Gerichte Facebook campagne voor opsporing bij vermissing
SAMEN VOOR DE VEILIGHEID VAN JEZELF, FAMILIE EN VRIENDEN

Wil jij voorbereid zijn?


Download de app